Spinningóra egy edzőteremben, a biciklin rövidnadrágot és trikót viselő hölgy ül.

A spinning egy kardioedzés, amit egy edzőteremben csoportban, zenére és speciális kerékpáron végezhetsz. Az edzés lényege, hogy szól a ritmusos zene, az edző instrukciókkal látja el a csoportot, ennek megfelelően bicajozhatsz országúton, lejtőn, emelkedőn, vagy éppen egy versenyen is részt vehetsz. Az órák általában egyórásak, ezalatt mindenkinek lelkesen, kitartóan tekernie kell, és szigorúan be kell tartania a tréner utasításait. Az edzés során könnyen elsajátíthatod a mozgásformákat és még kalóriát is égethetsz. Ezeken kívül jót teszel a testeddel, a lelkeddel, a mentális képességeiddel, és még az állóképességedet is fejlesztheted ezzel a sporttal.

Jonathan Goldberg szenvedélyesen szeretett biciklizni. 1988-ban egy kerékpárversenyen átszelte egész Arizónát, és 4 órával korábban szakította ál a célszalagot, mint versenytársai. Egy másik megmérettetésre készülődve egy kerékpárt épített, hogy gyakorolni tudjon, ezt a kerékpárt később Johnny G. Spinner néven szabadalmazták. Ma már az egész világon ismeretes az általa kitalált és eredményes edzésprogram.

Spinninggel zsírt lehet égetni, javítja a vérkeringést, ezáltal erősödik a szív, fejleszti a kondíciót és teljes mértékben megkíméli az ízületeket. Fejleszti az állóképességet, fokozza a teljesítményt. Ez a sport csinossá is tesz, mivel formás popót és feszes combokat eredményez. Az edzés nagyon intenzív mozgást követel meg, ami izzadással jár együtt, ez pedig a méregtelenítési folyamatokat indítja be a szervezetedben.

A folyamatos tekerés megszabadít a felgyülemlett feszültségtől, stressztől. Mentálisan is megerősít, ami a mindennapi élettel való hatékony és sikeres megküzdést segíti elő. Ez fejleszti az akaratot, a kitartást, és erősebbé válhatsz. Így a céljaidat is sikeresebben leszel képes megvalósítani. Mivel több emberrel közösen végzed az edző által elmondott utasításokat, ezért adódhatnak vicces, szórakoztató szituációk, amelyek akár nagy nevetésekbe is fulladhatnak. A kacagásnak pedig ugyancsak gyógyító ereje van. Emellett emberekkel ismerkedhetsz meg, barátságok szövődhetnek, és így a szociális kapcsolataid is megerősödhetnek, ami megint csak pozitív hat a lélekre.

A spinningórákon nem lesz másra szükséged csak egy kényelmes viseletre, amiben kerékpározás közben jól érzed magad. Az edzésre vigyél magaddal teremcipőt, törülközőt és folyadékot, lehetőleg vizet, hogy fedezni tudd szervezeted folyadékszükségletét.

A spinninget bárki űzheti korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül. Sőt, a spinningprogramon belül léteznek olyan edzésprogramok is, amelyeket betegségek, műtétek után is lehet végezni, hogy az illető felépülését megtámogassák és ismét formába lendítsék.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*