Balaton partján fut egy nő, mögötte egy férfi biciklin.

Ha szeretsz futni és szereted a kihívásokat, akkor mindenképpen ott a helyed a SPURI Balaton Szupermaraton versenyen. Ezt a sportprogramot már tíz éve rendületlenül szervezik, hiszen nagyon sikeres és minden évben bővül valamilyen választható betétszámmal. Ez a négynapos tókerülő verseny a legnépszerűbb, és a Szupermaratonra ellátogatók közül ezt választják a legtöbben.

A szervezők ezzel a szlogennek hirdetik a versenyt: „4 nap futás, 4 nap barátság, 4 nap buli, 4 nap csoda.” Vagyis négy nap alatt lefuthatsz 195,4 kilométert, akár egyedül, akár párban, de akár 2-3 fős csapatban is.

Bevállalhatsz csak két napot is, vagyis 94,3 kilométert (FélBalaton Szupermaraton), de párban, illetve háromfős csapatban is megmérettetheted magad. Amennyiben csapatban szeretnél futni, akkor fel is oszthatjátok egymás között a napi szakaszokat, így egy négyfős váltó esetében, akár napi 15 kilométer teljesítésével is megkerülhető a Balaton.

A versenyre körülbelül kétezer jelentkezőt várnak. Ha már futottál maratont és nem is egyszer, akkor a SPURI Balaton Szupermaraton, vagy a FélBalaton Szupermaraton a te versenyed, feltéve, ha elég kitartónak érzed magad és szereted a kihívásokat.

Nevezni legkésőbb március huszonegyedikéig lehet személyesen a BSI-ben, vagyis Budapesten, a Váci út 152. szám alatt. A helyszínen is van lehetőség nevezni, mégpedig március 22-én és 23-án, a Hotel Magisternben. Az egyéni versenyen csak a tizennyolcadik életévüket betöltött személyek szerepelhetnek. A váltóversenyen (csapat és páros) azonban minden 12 évesnél idősebb személy részt vehet.

A szervezők mindennap, az aznapi és az addig összesített versenyeredményeket a BSI által biztosított szálláshelyeken és a másnapi rajtok előtt a rajthelyszíneken függesztik ki. Az eredménylistában azok a versenyzők is szerepelnek, akik menetközben valami miatt kénytelenek voltak a versenyt feladni, de ezek a személyek helyezés nélkül fognak erre a listára felkerülni. Nyilván a díjazásnál sem veszik figyelembe az eredményeiket. A BSI korlátozhatja a résztvevők számát és a nevezést is bármikor lezárhatja, illetve fenntartja az útvonalak és az időpont változtatásának jogát is.

Amennyiben érdekel ez a verseny, akkor többek között a futanet.hu oldalán is tájékozódhatsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*