Almában lévő személyi mérleg mutatója a nullán, a háttérben egy centiméter, ami a fogyókúrára utal.

A fogyókúra nem egy leányálom. Ezt mindenki tudja, aki valaha belekezdett valamilyen diétába. Mindig vannak buktatók, mindig ott a kisördög, mindig van valami, ami megakadályozhatja, hogy véghez vidd a terveidet. De mégis milyen tényezők gátolhatnak a fogyásban?

A fogyókúra egyik buktatója a ghrelin nevű hormon, amely termelődése a fogyókúra során megemelkedik. Ez a hormon pedig az éhséget szabályozza.

A másik nagy gond, hogy ha valaki hirtelen nagyon sok kalóriától vonja meg magát, akkor az anyagcsere lelassul, márpedig mindenki tudja, hogy a lelassult anyagcsere minden, csak nem fogyókúrabarát. Ilyenkor megcsappan az izom is, márpedig a megfelelő anyagcseréhez megfelelő izomzatra is szükség van. Csökkentsd a kalóriát, de eleinte ne drasztikusan, és emellett legyen meg a megfelelő fizikai erőnléted, amelyet csakis azzal érhetsz el, ha rendszeresem mozogsz is.

A másik hiba, ha valaki azonnal le akar magáról dobni 30 kilót, mert jövő hónapban osztálytalálkozója lesz. Ezt azonnal el is kell felejteni, mert a gyors fogyást ígérő szerek lehet, hogy rövid távon sokat segítenek, de a szervezetedet olyannyira fölbolygatják, hogy a szer abbahagyását követően azonnal vissza is hízod a leadott kilókat, nem beszélve arról, hogy ezek a csodapirulák tele vannak olyan anyagokkal, amelyek károsan is hathatnak az emberi egészségre. Ne kockáztass!

Ha sok súlyfölösleged van, mindenképpen kérd ki szakember véleményét és tanácsát, hogy milyen edzéstervet folytass és emellett hogyan reformáld meg a táplálkozásodat. Az egészséges táplálkozás az alapja minden fogyásnak. Egyik a másik nélkül elképzelhetetlen. Mindenképpen kérd ki egy személyi edző véleményét és hallgass a tested jelzéseire is.

Egyazon fogyókúrás program nem hat mindenkinél. Fentebb ezért is írtam, hogy egyrészt neked kell tudnod, hogy mi a jó szervezetednek, másrészt egy dietetikus is a segítségedre lehet, hogy megfelelő étrendet állítson össze számodra. Ő hasznos tanácsokkal tud ellátni, hogy a nap mely szakában fogyassz szénhidrátot, zsírt és fehérjét, hogy tested minden tápanyagot megkaphasson, hogy egészségesen és a magad ütemében fogyhass le.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*