Félkarú evezés kézi súlyokkal, egy fitneszmodell mutatja be a gyakorlatot.

A testünk csak akkor lesz szépen kidolgozott és formás, ha minden egyes testrészünkre edzünk. A karok és a vállak is nagyon jól mutatnak, ha kicsit izmosabbak és nem lóg rajtuk a bőr. Edzésed akkor válik hatékonyabbá, ha súlyzókat használsz. Ha csak kis, kézi súlyzókat használsz, viszont magasabb ismétlésszámmal dolgozol, akkor egy idő után nagyon szép, szálkás izomzattal fogsz rendelkezni. Ha kis súlyokkal végzed el a különböző gyakorlatokat, arra ügyelj, hogy többször végezd el a gyakorlatokat egymás után, mert ha az edzés végére nem feszül a karod, vagyis könnyen és egyszerűen végig tudod csinálni a feladatokat, akkor ez nem szolgálja a fejlődésedet.

A tricepsz edzéséhez ülj le egy székre vagy egy nagy gumilabdára. Vedd a két kezedbe a súlyokat, majd emeld fel mindkét karodat. Majd hajlítsd be egyszerre mindkét könyöködet és engedd a két kezedet hátra, a fejed mögé. Közben a felkarodat ne mozgasd. Majd ismét emeld a magasba a két karodat. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer, persze később emelhetsz az ismétlésszámon.

Maradj ülve a széken, a lábaid legyenek terpeszben. Kicsit dőlj előre, jobb kezeddel, amelyben a súlyzó is van, támaszkodj meg a combodon. Nyújtsd ki a karodat, majd hajlítsd be. A hajlításnál ügyelj arra, hogy lassan végezd a gyakorlatot, és nem kell a súlyzót a válladhoz érinteni. Amikor a kezedet behajlítod, akkor kicsit feszíts rá a bicepszedre. Csinálj meg ebből a gyakorlatból tizenötöt, majd következhet a másik kar.

Állj fel. Vedd fel a fekvőtámasz pozitúrát úgy, hogy közben mindkét kezedben ott van a súlyzó. Támaszkodj a súlyzókra. Csinálj meg egy fekvőtámaszt, majd maradj a jobb kezeden támaszkodva, közben a bal könyöködet húzd fel. Majd végezd el a gyakorlatot a jobb könyököddel is. Ebből is megcsinálhatsz legalább tizenöt ismétlést.

Most tedd le a súlyzót, ennél a gyakorlatnál nem lesz rá szükséged. Húzz a közeledbe egy széket, de az ágy is megfelelő ehhez a gyakorlathoz. Fordíts hátat a széknek, majd a tenyereddel támaszkodj meg rajta. Engedd le a fenekedet, de arra gondosan ügyelj, hogy az alkarod és a felkarod derékszöget zárjon be egymással. Majd emelkedj meg ismét, ekkor a kezed ismét ki fog egyenesedni. Csinálj meg ebből a feladatból is húsz ismétlést.

Állj terpeszállásba. Vedd a két kezedbe a súlyzókat. Nyújts ki mindkét karodat oldalra. Először hajlítsd be a jobb karodat, majd nyújtsd ki. Csináld meg ezt a gyakorlatot a másik karoddal is. Csinálj meg ebből a gyakorlatból tízet-tízet. Majd a két kezedet egyszerre hajlítsd be és nyújtsd ki. Dolgozz húszas ismétlésszámmal.

Maradj állva, kezeidben a két súlyzóval. Csak nyújtsd ki oldalra a két karodat, majd hajlítsd be és engedd azokat a vállaidhoz. Ismételd ezt meg legalább húszszor, huszonötször. Ez a gyakorlat a vállaidat fogja megerősíteni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*