Karácsonyi csomagbontás pizsamában, edzőcipőben, a csomag egy piros papírba csomagolt súlyzót takar.

Az emberek többsége imád enni. Hiába olvassuk azt egy csomó helyen, hogy fogjuk vissza magunkat az ünnepi asztalnál, valljuk be őszintén, ez nem mindig sikerül. Ha a karácsonyi szünidőben sokat bűnöztél, akkor legalább a rendszeres edzéseket ne blicceld el. Ha teheted, ünnepek után légy magadhoz nagyon szigorú és csináld végig a lentebb leírt tornagyakorlatokat, legalábbis addig, míg megszabadulsz a súlyfölöslegedtől.

Az első gyakorlathoz állj fel. Állj egyenesen, kis terpeszállásban. A jobb lábad emeld fel és hajlítsd be. A két kezed tedd a tarkódra. A fejed döntsd jobb oldalra, közben a lábad is próbáld jobb oldalra nyújtani, de úgy, hogy közben a térded maradjon behajlítva. Végezd el a gyakorlatot a másik irányba is. Csinálj ebből a gyakorlatból tíz ismétlést.

A második gyakorlathoz vegyél egy kettlebell golyót a kezedbe. Állj nagy terpeszbe, a két karod emeld a magasba, természetesen a golyóbissal együtt. Majd próbálj kicsit leguggolni, de közben a két karod maradjon egyenes. Koncentrálj, mert nem könnyű gyakorlatról van szó. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer.

Helyezkedj el a fitneszszőnyegen, majd fordulj a bal oldaladra. A jobb lábad lendítsd át a balon, így könnyebben meg tudsz támaszkodni a padlón. Támaszkodj meg a bal karodon, miközben a bal kezedbe vegyél egy kétkilós súlyzót. A bal karod nyújtsd a magasba, számolj ötig, majd leengedheted. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer, majd csináld meg a gyakorlatot a másik oldaladra fordulva is.

Állj fel. Állj kis terpeszbe. Mindkét kezedbe fogj egy-egy kétkilós súlyzót. Állj az enyhén behajlított jobb lábadon, miközben kicsit előre dőlsz. Mindeközben a bal lábad nyújtsd ki egyenesen hátrafelé. A törzsed döntsd előre, a két karod pedig lógasd lefelé, majd kezdd el azokat behajlítani. Tartsd így magad 5 számolásig, majd lábtartáscsere következik. Csinálj ebből a gyakorlatból húszat.

Helyezkedj el fekvőtámasz pozícióba, de ezúttal a két kétkilós súlyzón, ne csak simán a padlón támaszkodj. A lábaid legyenek enyhe terpeszben, támaszkodj meg a lábujjaidon. A jobb kezeddel támaszkodj meg a súlyzón, miközben a bal karod kezdd el felhúzni a törzsed mellé. Csinálj ebből a gyakorlatból tízet, majd jöhet a másik karod is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*