Budapest Félmaraton a Lánchídon.

Sokan szeptemberben mennek el nyaralni. Nemcsak azért, mert ilyenkor nyugisabbak a nyaralóhelyek, hanem azért is, mert sokan ebben a hónapban vagy versenyzőként, vagy nézőként szeretnek részt venni különféle sportprogramokon. Szerencsére idén is sok-sok érdekesnek és izgalmasnak ígérkező sporteseményben lehet részed.

Mindjárt szeptember elsején indul a Szőlőskör, amely a kultúrát és a sportot kapcsolja össze egymással. A szervezők célja, hogy minél több embert megmozgassanak, illetve a versenysport, a szabadidősport és a kultúra sok-sok válfajának összekapcsolása. Legfőképpen a Balaton-parti települések kerülnek középpontba, ahol az idelátogatók gyönyörködhetnek a csodaszép tájban, másrészt megismerhetik a környék gasztronómiai és kulturális gazdagságát is.

  1. szeptember kilencedikén immáron 33. alkalommal kerül megrendezésre a Wizz Air Budapest Félmaraton, mégpedig a Városligetben, az Olof Palme sétányon.

Szeptember tizennégy és tizenhatodika között a Balatonman Füred Triatlon Fesztiválra látogathatsz el, ahová nem csupán a régi motorosokat várják a szervezők nagy-nagy szeretettel, de az újonnan jelentkezőket is. Versenyszámok és értékelt kategóriák: rövidtáv egyéni férfi kategória, rövidtáv egyéni női kategória, középtáv egyéni férfi kategória, középtáv egyéni női kategória, speciáltáv egyéni férfi kategória, speciáltáv egyéni női kategória. Továbbá irontáv egyéni férfi kategória, irontáv egyéni női kategória. Középtáv váltó (2-10 fő, a csapattagok tetszés szerint válthatnak a kijelölt váltópontokon), irontáv korlátlan váltó (2-10 fő, a csapattagok tetszés szerint válthatnak a kijelölt váltópontokon).

Minden szintidőn belül befutó egyéni és váltó versenyző a távnak megfelelő befutó éremmel lehet gazdagabb. A szervezők a szintidőket a pálya végleges kijelölését követően teszik közé.

A Dechatlon Nagyerdei Félmaraton 2018. szeptember huszonkettedikén kerül megrendezésre, mégpedig Debrecenben a Nagyerdőn. A rendezvényre közel nyolcszáz főt várnak a szervezők.

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Futó- és Gyaloglónap, amelynek a Városliget ad otthont ebben az esztendőben. A program fél négy és hat óra között zajlik, négy számmal. Időpontok és távok: 15.30 –kor 3×1507 méteres váltófutás, 16.30-kor 1507 méteres futás, 16:33-kor 1507 méteres gyaloglás és 17:30-kor 5007 méteres futás. Ez utóbbi a legnagyobb kedvenc az indulók körében.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*