Medicin labdát dobálnak a falra felülésből egy csoportos edzésen az edzőteremben.

A tabata tréning sok ember szívébe belopta magát, hiszen jót tesz a szív egészségének és serkenti a zsírégetést, mindemellett az izmaidat is megerősíti. A most következő gyakorlatokat úgy végezd, hogy intenzíven mozogj, vagyis végezd a gyakorlatot húsz másodpercig, majd tarts tíz másodperc szünetet egy-egy feladat végrehajtása között. Egy-egy gyakorlatot többször is megismételhetsz.

Vegyél mindkét kezedbe két egykilós súlyt. Állj egyenesen, majd emeld fel a jobb, behajlított térdedet, miközben mindkét karod a magasba lendíted. Ezután állj a másik lábadra, a két karod pedig nyújtsd ki oldalra, majd hajlítsd be azokat, mintha tárogató mozdulatot kívánnál tenni velük. Majd folyamatosan váltakozva emelgesd a lábaidat, miközben az ellentétes könyököddel megérinted a térdedet. Végezd a gyakorlatot húsz másodpercig, majd tarts tíz másodperc pihenőt. Aztán vagy ugyanezt a gyakorlatot végezd, vagy a következőket és miután mindet végrehajtottad, az egészet kezdd elölről.

A második gyakorlathoz nem kell súlyzó, így azokat leteheted a padlóra. Állj kisterpeszbe, a jobb lábad tedd a bal lábad elé. A két kezeddel pedig tégy balerina mozdulatot, vagyis legyenek enyhén behajlítva és tartsd azokat magad előtt. Majd a két karod tárd kicsit szélesebbre, miközben a két lábaddal csípőszélességnél kicsit szélesebb terpeszben állsz. Majd maradjon így a két karod, de a két lábad kezd el behajlítani és próbálj guggoló pozíciót felvenni. Ha letelt a húsz másodperc, jöhet a tíz másodperces pihenő.

A harmadik gyakorlathoz ismét vedd a súlyzókat a kezeidbe, majd emeld fel a két karod és érintsd a két behajlított karodat a vállaidhoz. Mindeközben állj kisterpeszben. Aztán nyújtsd ki a jobb lábad és végezz vele egy kitöréses mozdulatot, közben a jobb karod is nyújtsd ki oldalirányba. Majd jöhet ugyanez a gyakorlat a másik lábaddal is.

Az utolsó előtti gyakorlathoz vegyél fel egy futó mozdulatot, majd hirtelen egyenesedj ki. Amelyik lábad hátul volt, azt nyújtsd ki és állj vele lábujjhegyre, a két karoddal pedig nyújtózkodj a magasba. Majd ismét vegyél fel futópózt, de most a másik lábad legyen elől és újra csináld meg a gyakorlatot.

Végezetül teríts le egy fitneszszőnyeget a padlóra és helyezkedj el fekvőtámasz pozitúrába. Aztán tedd le a csípőd a szőnyegre, a két karod egyenesítd ki, a felsőtesteddel pedig nyújtózkodj felfelé, ameddig csak jólesik. Majd nyújtsd ki a két karod, a lábaid legyenek szorosan egymás mellett, majd emeld fel a fenekedet és pucsíts egyet a plafon irányába. Csináld a gyakorlatot húsz másodpercig, majd jöhet a jól megérdemelt tíz másodperces pihenés.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*