Speciális "csúszkálós" edzést, slide-ot végez egy fiatal lány az edzőteremben egyedül.

A slide valóban nem más, mint csúszkáló mozdulatok, kardioedzés valamilyen lassabb vagy ütemesebb zenére. Koreográfiát nem tartalmaz, tehát nem kell betanulni semmilyen mozdulatot vagy lépést. Mi is kell ehhez az érdekes sporthoz? Egy körülbelül fél méterszer másfél méter nagyságú csúszós felület, amelynek mindkét vége le van zárva, és a mozgás megkezdése előtt rögzítésre kerül. Az edzésen mindenki kap egy speciális papucsot, amivel ezen a csúszós, műjégpályaszerű felületen nagyszerűen lehet csúszkálni, korcsolyázni.

A slide azoknak is kitűnő választás lehet, akik az izmaikat szeretnék erősíteni, de azok is letehetik a voksukat mellette, akik formás alakra kívánnak szert tenni. Azok is nyugodtan döntsenek a slide mellett, akik szíves-örömest megszabadulnának néhány felesleges kilótól vagy egy-két zsírpárnától, mivel óránként több száz kalóriát is el lehet ezzel a mozgásformával égetni.

Milyen izmokat mozgat meg a slide? Jó hírem van, az összeset, de a legszembetűnőbb változást a fenék, a has és a comb izomzatán eredményezi, így elsősorban ez az edzésforma a nők körében arat egyre töretlenebb sikert.

Ez a sport ajánlható azoknak, akiknek valamilyen oknál fogva kímélniük kell az ízületeiket, mivel ez valóban nem terheli meg azokat. A csúszás előnye, hogy itt nem egyszerre terhelődnek a lábak, nincsenek hirtelen mozdulatok, és nem érik a testet rázkódások, ami főleg a kismamáknak jó hír, hiszen a legtöbb edzésforma éppen a testet ért rázkódó hatások miatt jelent számukra tiltást. Ezt a sportot viszont ők is bátran űzhetik.

Ez a fura nevű edzésforma nem pusztán fitté teszi a testet, de az állóképességet és az erőnlétet is képes fokozni. A hangulatra is jó hatással van, ez köszönhető egyrészt a folyamatos, akár a hatvan percen keresztül zajló mozgásnak, de a különféle stílusú zenéknek is, ami lehet akár egy komótosabb keringő vagy egy pörgősebb latin muzsika.

A slide általában két részből áll, az első fél órában zajlik az intenzív, szőnyegen történő csúszkálás, majd a szintén harminc perces alakformálás, amely speciálisan a hasra, a fenékre és a lábakra fókuszál, de minden más izomcsoportot is alaposan átmozgat, úgyhogy eleinte biztos, hogy számíthatsz némi izomlázra.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*