Útifűmaghéj kanálban és tálkában.

Ma már egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok felé, ami nagyon jó, hiszen a régebbi korokban is leginkább a gyógynövényektől reméltek az emberek megkönnyebbülést és gyógyulást. Aztán az emberek több évtizeden át a gyógyszereknek és az antibiotikumoknak hittek. Manapság pedig egyre több embert érdekli, hogy javulhat az egészségi állapota természetes módon. Természetesen a gyógyszerek is hasznosak lehetnek komoly egészségügyi problémáknál, de miért kellene rögtön gyógyszert bevenni egy enyhe fejfájásnál vagy egy székrekedésnél, amikor ezekre a problémákra remek természetes kiegészítők is léteznek?

A székrekedés nem a világ vége

Sokan küzdenek székrekedéssel. A mai stresszes, rohanó világban nincs elegendő idő mozogni, egészségesen táplálkozni, és a stressz is jelentősen felborítja az emésztést, ami olyan emésztési problémához vezethet, mint a székrekedés. Az útifűmaghéj nagyon hasznos lehet a székrekedés elkerülésére. Mellette nagyon sok vizet kell fogyasztani. Kezdetben előfordulhat túlzott puffadás és gázképződés, de ezek a tünetek néhány nap alatt el is múlnak.

Menopauzális gondokra

A menopauza szakaszába lépő nők nagyon is jól ismerik azokat a tüneteket, amelyek sok-sok kellemetlenséget hoznak magukkal. A gyógynövényekre ilyenkor is számíthatunk. Idegesség ellen nagyon hasznos a levendula és a citromfű. A túlzott izzadást a zsálya tudja mérsékelni. A hőhullámokat a poloskavész csillapítja, míg a hormonális egyensúly megteremtésében a fitoösztrogének és a wild yam lehet a segítségükre.

A gyömbér finom és gyógyít

A gyömbér nagyon hasznos gyógynövény. Elsősorban az emésztési problémákat orvosolhatjuk a segítségével. Ha valakinek hányingere van és gyakran émelyeg, akkor csak rágcsáljon el egy kevés gyömbért. Megtisztítva és lereszelve egy teáskanál mézzel is el lehet keverni, de remek gyógyteát is készíthetünk belőle.

A depresszióból is van kiút

Enyhe depressziós tüneteket a levendula és a citromfű is tud orvosolni, de súlyosabb tünetek esetén az orbáncfű az, ami segíthet. Aki szed valamilyen antidepresszánst, mindenképpen konzultáljon az orvosával, mivel a gyógyszer és a gyógynövény együttes szedése csakis orvosi felügyelet mellett javasolható. Az orbáncfűnek is lehet mellékhatása, például fejfájás, gyengeség, bőrirritáció vagy szájszárazság.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*