Csoportos jógaórán imádkozó pózban a kezek.

Indiában már több ezer éve alkalmazzák a jógát, amely nem csupán a testet képes ellazítani, hanem a szellemünkre és a lelkünkre is fantasztikus hatással lehet. A jóga célja nem más, mint az, hogy az emberek tökéletes egészségi állapotra tegyenek szert. Ezt a jóga úgy tudja biztosítani, hogy nem csupán a testet mozgatja meg alaposan, hanem nagy hangsúlyt fektet a légzőgyakorlatokra, illetve olyan tudatállapotot képes megteremteni, amely elősegíti, hogy az ember megtalálja a lelki békéjét, illetve szellemileg is felfrissüljön, megújuljon.

A jóga elsősorban preventív hatással rendelkezik, vagyis ha valaki még azelőtt kezd el rendszeresen jógázni, hogy valamilyen komoly betegség gyötörné, biztos lehet benne, hogy csak nagyon kevés esélye van annak, hogy megbetegszik. Kisebb egészségügyi gondokból is segít felgyógyulni, de csodát nem kell várnunk tőle, tehát komolyabb betegségeket nem lehetséges csak a jóga segítségével meggyógyítani. Viszont a testsúlycsökkentésben a segítségünkre lehet, illetve ezzel párhuzamosan javítani képes a vércukorszintet és a koleszterinszintet is.

A jóga helyes testtartásba igazítja a gerincet, az izmokat megerősíti és alaposan megnyújtja, átmozgatja az ízületeket és még a belső szervekre, mirigyekre és az idegekre is pozitív hatással van.

A jógagyakorlatok között rengeteg légzőgyakorlat is szerepel. Amennyiben valaki elsajátítja a helyes légzés technikáit, úgy energiával töltődhet fel a teste, ugyanakkor az elméjét és a lelkét nyugalom tölti el. A rendszeresen jógázó személy könnyebben képes megküzdeni a napi gondokkal és stresszhatásokkal.

A jóga testileg és szellemileg erősebbé tesz bárkit és növelni képes a jógagyakorlatokat végző személy teherbíró képességét. Emellett az öregedési folyamatokat is lassítani képes.

Mivel a jógagyakorlatok a testünket szinte megfiatalítja, vagyis rugalmasabbak és hajlékonyabbak lehetünk általa, így a szexuális életünk is felpezsdülhet.

A jóga mentálisan egészségessé tesz, illetve a személyes és a szociális értékrendet is fejleszteni képes. A jóga energiával látja el a szervezetünket, minden téren megerősít, és a teljes körű relaxációra is alkalmas.

A jóga mindenekelőtt arra is megtanít, hogy uralkodjunk a testünkön, hogyan tartsuk kordában az érzelmeinket, vagyis képes harmóniát teremteni a test, a lélek és a szellem között, amely lehetővé teszi, hogy rátaláljunk önmagunkra és boldog, kiegyensúlyozott életet élhessünk.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*