Köldöke mellé helyezi mindkét kezét egy hölgy.

Vannak olyan testrészeink, amelyeket minden nap alaposan megmosunk és odafigyelünk, hogy jól álljon, hogy jól nézzen ki, hogy tiszta legyen. Ilyen a haj, a bőr vagy éppen a sarok. De mi a helyzet azokkal a testrészekkel, amelyek nem annyira láthatóak, illetve nem annyira érjük el azokat?

Az egyik ilyen „testrész” a fejbőr. Jó, nyilván mosunk hajat, azonban a fejbőrünkkel csak keveset foglalkozunk. Pedig néha egy jó fejmasszázs nemcsak megszünteti a fejfájást, de megszabadíthat bennünket az elhalt hámsejtektől és a különféle baktériumoktól, amelyek például felelőssé tehetők a fejbőr korpásodásáért. Mindemellett a masszázs a véráramlást is serkenti, amely csökkenti a hajhullást és egyéb, fejbőrt érintő betegségektől védhet meg bennünket.

Zuhanyozás során éri ugyan a hátunkat víz, még valamennyire meg is mossuk, de nem tudjuk alaposan megmosni minden négyzetcentiméterét, így jó, ha beszerzünk egy hátkefét, vagy megkérjük a párunkat, hogy alaposan mossa meg azt egy luffa szivaccsal vagy egy vérkeringést serkentő kesztyűvel. A hátunknak heti 2-3 alkalommal is szükséges van egy alapos kényeztetésre, hiszen ha nem mossuk azt meg megfelelően, akkor itt is kialakulhatnak fertőzések.

A fül mögötti bőrszöveten is tanyázhatnak baktériumok, ezért nemcsak a fülünket, de a mögötte lévő részt is minden egyes nap alaposan meg kell tisztítani. Amikor arclemosót használsz, hogy az arcodat megtisztítsd a szennyeződésektől, törölgesd át a fül mögötti bőrt is.

A köldökünket ugyan nem mossuk meg mindennap, pedig fontos lenne annak tisztán tartása is. Itt is alakulhatnak ki ugyan fertőzések, ezért mindennap szükséges volna, hogy alaposan megtisztítsd. Fültisztítópálcikát vizezz be vagy csepegtess rá egy-két csepp babaolajat, és óvatosan, gyengéden tisztítsd meg. Vigyázz, meg ne sértsd, mert a köldöknél a vékony bőrt könnyedén felsértheted.

A nyelv tisztítása a szájápolás része kellene, hogy legyen, hiszen rengeteg baktérium tanyázhat itt, amelyek kellemetlen leheletet okoznak. Ha nem is minden fogmosásnál, de a nap legnagyobb étkezése után, – miután fogselymet használtál és alaposan megmostad a fogaidat –, a nyelvedről is szed d le a fehér lepedéket nyelvtisztítóval.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*