Alma, kivi, mellette rózsaszínű centiméter.

Biztos te is számtalan módszert kipróbáltál már, hogy megszabadulj a súlyfeleslegedtől, aztán megannyiszor legyintettél egy idő után és felhagytál az egésszel, mivel képtelen voltál egyetlen dekagrammot is leadni.

De mi a titka a fogyásnak? Hogyan tudsz könnyedén és a magad tempójában lefogyni úgy, hogy még élvezed is? Ahhoz, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől, mindenképpen nagyon fontos, hogy naponta legalább fél órát rászánj a testmozgásra. Ha mindennap csak tologatod magad előtt az edzést, és hétvégén rádöbbensz, hogy egyetlen percet sem mozogtál, akkor nagyon rossz úton haladsz, azaz nincs meg a kellő motivációd a testmozgáshoz.

Ha szeretsz tévét nézni és közben nem éppen egészséges ételeket enni, akkor jó, ha holnaptól ennek az életmódnak is búcsút intesz. Ahhoz, hogy elérd az ideális testsúlyt, mindenképpen nagyon fontos nemcsak szemléletet, hanem életmódot is váltani. Nem elég csak mozogni, elengedhetetlen, hogy az egészséges táplálkozás is az életed részévé váljon. Ez nem azt jelenti, hogy néha nem eshetsz bűnbe, de ha mindennap lecsúszik a torkodon egy csoki vagy egy üveg kóla, akkor még valóban nem találtad meg a helyes utat és nem akarsz eléggé lefogyni.

Abban az esetben, ha képtelen vagy összeállítani magadnak egy edzéstervet, akkor helyesen döntesz, ha felfogadsz magad mellé egy személyi edzőt. Ő nemcsak abban lehet a segítségedre, hogy egy edzéstervet állít össze neked, de kellően motiválhat is, amire sok esetben szükséged is lehet, hiszen az életmódváltás szinte olyan, mint az élet. Eleinte egy hullámvasúthoz hasonlít, ahol egyszer fantasztikusan érzed magad, míg máskor legszívesebben kiszállnál belőle és csak élnéd a korábbi életedet.

Az életmódváltás csak akkor sikerülhet, ha odafigyelsz a kalóriabevitelre. A legjobbat akkor teszed magaddal, ha beszélsz egy táplálkozási szakemberrel, hogy megállapítsa, hogy a te szervezetednek mennyi zsírra, fehérjére és szénhidrátra van szüksége. Ha az elhízottak táborát erősíted, az sem gond, ha beszélsz a háziorvosoddal, aki segítséget adhat a fogyással kapcsolatban, azaz bizonyos időközönként ellenőrizheti, hogy milyen irányba változtak a laborértékeid, és így könnyedén tudsz mindig újabb és újabb edzést beiktatni a már meglévő edzéstervedbe.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*