Zöldségek salátába aprítva, mellette egy cserép friss bazsalikom.

Itt a tavasz. Ilyenkor mindenki szeretne kicsit lefogyni, hiszen lassan eltehetjük a szekrénybe a téli kabátot és minden olyan vastag ruhadarabot, ami a téli hónapokban ápolt és eltakart. Most néhány olyan tippet olvashatsz, amelyek segíthetnek a lassú, ámde egészséges fogyásban. A gyors fogyás ugyanis senkinek sem javasolható, hiszen ez hosszú távon csak rossz hatással lesz az egészségre.

Próbálj meg mindennap délután 3 óra előtt ebédelni. Kutatások igazolják, hogy akkor sikertelen a fogyókúra, ha az ebéd délután 3 utáni időszakra húzódik. Ennek talán az lehet az oka, hogy minél éhesebb vagy, annál inkább sóvárogsz az étel után, és ilyenkor nem nagyon mérlegel az ember, beéri akármivel. Még a silány minőségű ételekkel is.

Ha kalóriát szeretnél csökkenteni, akkor nem az a megoldás, hogy kihagysz egy főétkezést. Minél kevesebb alkalommal eszel, annál éhesebb leszel. Így amikor leülsz az asztalhoz enni, nem fogod már nézni, hogy mennyi kalóriát vittél be. Csak egy célod lesz, minél hamarabb és minél többet enni.

Mindig nyugodt körülmények között étkezz. Vagyis ne csak bekapj egy-egy falatot, mert ezek a kalóriák bizony összeadódnak. Nagyon sok tanulmány számolt be arról, hogy a szépen megterített asztalnál sokkal kultúráltabban tudunk viselkedni és jobban odafigyelünk arra, hogy mit és mennyit eszünk. Aki csak úgy találomra benéz a hűtőbe és a benne lévő élelmiszerek alapján dönt az evés mellett, sok esetben nem is figyel arra, hogy milyen ételeket vesz magához, ráadásul az ilyen nassolások gyorsan el is felejtődnek. Márpedig így nem lehet lefogyni.

Sok kutatás szól arról, hogy azok az emberek jobban vigyáznak a testsúlyukra, akik az étkezőasztalnál, vagyis megterített asztalnál vacsoráznak. Az ilyen körülmények között étkezőknek alacsonyabb a BMI-indexük is azokénál, akik nem visznek rendszert az étkezésükbe.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy a fogyásnak van egy nagyon egészséges módja? Minden étkezés előtt egyél meg egy csészényi zöldséget – vagy nyersen, vagy párolva. Így sokkal kevesebbet fogsz utána enni, hiszen a zöldségek tele vannak rostokkal, amelyek könnyen eltelítenek és csökkentik az étvágyat, nem beszélve arról, hogy tele vannak értékes tápanyagokkal.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*