Húsvét reggeli terített asztal főtt tojással, csírákkal, friss kenyérrel, nárcisszal és sárga tojásgyertyával.

A húsvétot nem olyan egyszerű egészségesen átvészelni, hiszen mindenhol finomabbnál finomabb falatokkal kínálnak bennünket, sőt otthon is rengeteg csokoládé és édesség megtalálható, amelyeket nem olyan könnyű kikerülni, hát még visszautasítani. Azonban néhány tippel talán segíthetek, amelyek lehetővé teszik, hogy ugyanaz a lány vagy fiú nézzen vissza rád a tükörben, aki a húsvét előtti napokon is.

Természetesen neked sem kell lemondanod az édességekről. Ha vásárolsz is csokoládéból készült tojásokat, próbálj icipici méretűeket beszerezni. Így akár hármat is megehetsz egymás után. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy három 200 grammos, vagy mindössze három darab 50 grammos tojást majszolsz el egymás után. Persze az a legjobb megoldás, ha valamilyen egészséges desszert mellett tennéd le a voksod, de ha nagyon falánk vagy, a miniatűr tojás jó ötletnek tűnik. Ha csokoládét eszel, mindig a minőségre és ne a mennyiségre törekedj. Válaszd a kézzel készített csokoládékat és azokat, amelyek magas kakaótartalommal bírnak, hiszen ezek sokkal egészségesebbek, mivel tele vannak antioxidáns vegyületekkel, amelyek mértékkel fogyasztva még jót is tesznek az egészségünknek.

Ha csokira vágysz, de a gyümölcsevést sem szeretnéd húsvétkor kihagyni, akkor mártogass nagy, megmosott eperszemeket megolvasztott csokoládéba. Így a kellemeset összekötöd a hasznossal, azaz kielégíted az édesség utáni vágyadat és még gyümölcsöt is ettél aznap.

Ha húsvétkor szeretsz túróval töltött zsömlét fogyasztani, készítsd el te magad. Készíts zsömlét teljes kiőrlésű lisztből. A töltelékhez mindenképpen alacsony zsírtartalmú túrót és tejfölt, illetve valamilyen egészséges édesítőszert válassz.

A húsvét ne csupán a tunyulásról, hanem az aktív időtöltésről is szóljon. A nagy vacsora után az egész család menjen el egy közös sétára, vagy játsszatok együtt a kutyákkal a parkban, de a közös futás és kerékpározás is remek ötlet ezeken a szép, tavaszias napokon.

Készíts étkezési naplót. Azok az emberek, akik lejegyzik, hogy milyen ételeket fogyasztanak, sokkal gondosabban megválogatják, hogy mit egyenek, és nehezebben is csábulnak el, mert olyan ciki, amikor nem tudunk megálljt parancsolni a vágyainknak. Az ilyen emberek gyengének tűnnek, márpedig senki sem szeretne sem mások, sem önmaga előtt gyengének mutatkozni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*