Őszi túrázás kutyussal együtt.

Amennyiben mindig csak az edzőteremben edzettél, nehéz lesz megszokni, hogy néha a szabadban is végezz némi testmozgást. Pedig ennek is megvan az előnye. Ha nem a tűző napon edzel, akkor a friss levegő jót tesz az egészségednek, többek között növeli a tüdőkapacitásodat és felfrissíti az elmédet, a napfény pedig elegendő D-vitaminnal látja el a szervezeted. Mégis hogyan vedd rá magad a kinti edzésekre? Erre kaphatsz most néhány ötletet és tippet.

A bootcamp edzések nagyon szórakoztatóak tudnak lenni, ha a szabadban végzed azokat. Ha nincs kedved ehhez az edzésformához, akkor öltözz kényelmes fitneszöltözékbe, vegyél fel egy kényelmes cipőt és sétálj el a közeli parkba. Itt csinálhatsz kitöréseket, fekvőtámaszt vagy éppen felüléseket. A gyakorlatok előtt melegíts be és a feladatok végrehajtása közben tarts 60-90 másodperces szüneteket.

Csatlakozz valamilyen sportcsapathoz. Ha több ember is ugyanazt a sportot űzi, mint te, nagyobb kedved lesz a szabadban mozogni. Emellett még a szív- és érrendszered is egészséges marad és ráadásul sok-sok kalóriát is elégethetsz.

Ha semmi komolyabb edzéshez nem fűlik a fogad, akkor egész egyszerűen csak sétálj egy nagyot a városban. Ha van hozzá kedved, a sétát ötvözd valamilyen kulturális programmal, így nemcsak hasznosan töltöd el az idődet, hanem érdekes élményekben is lehet részed.

Ha szórakozni akarsz és kalandra is vágysz, akkor regisztráld magad különféle versenyekre. Ezek a versenyek nagyon nagy kihívást jelenthetnek bárki számára, hiszen az emberek nemcsak részt venni szeretnek az ilyen versenyeken, de nyerni is akarnak. Persze az csak egy plusz dolog, hogy közben a szabadban vagy és még kalóriát is égetsz.

Túrázz a barátaiddal. A túra az egyik legjobb módja annak, hogy igazán jól érezd magad. Hívd meg erre a programra a barátaidat. A túrázás egy remek edzésforma, a barátaiddal a kapcsolataidat teheted szorosabbá, míg a természet szépsége lelkileg fog feltölteni.

Ha a szabadban kívánsz mozogni, keress fel egy pályát, ahol a futásnak hódolhatsz. A futással több kalóriát is tudsz elégetni, mint a kardioedzéssel. Ha érdekesebbé szeretnéd tenni az edzésed és több kalóriát szeretnél elégetni, változtass a sebességen és próbálj meg mindig egy kicsivel nagyobb távot megtenni.

Ha szeretsz önkénteskedni, fogj össze a barátaiddal és végezzetek valamilyen közösségi munkát, amelyben örömeteket lelitek és még hasznos is. Az egyik ilyen tevékenység a környezeted megtisztítása lehet, amely nemcsak egy remek szabadidős tevékenység, de még példát is mutatsz másoknak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*