Francia manikűrt viselő hölgy kezében jégkockákat tart.

Télen a nagy hideg miatt a kezünk gyakran kiszárad, kirepedezik, ami lássuk be, nem túl szép látvány. Most olyan tanácsokat olvashatsz, amelyek segítséget nyújtanak, hogyan legyen még a hideg évszakban is gondozott és puha a kezed.

Nemcsak télen, hanem más évszakban is jobb, ha elkerülöd az olyan tisztítószereket, vegyszereket, amelyek kiszáríthatják a kézbőrödet. A tisztítószerek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem is érintkezhetnének a bőrünkkel, ezért vagy viselj mindig gumikesztyűt minden egyes takarításkor, vagy válts biotermékekre, természetes anyagokra, amelyekben semmilyen káros anyag nincs. Így nemcsak a kezeid őrzik meg puhaságukat és szépségüket, de az egészségedet is megóvod.

Télen nagyon fontos bőrünk hidratációja, így a kezünkre is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A hidratálás segít, hogy a bőr megőrizze nedvességtartalmát. Akiknek könnyen kiszárad és érzékeny a bőre, ne használjon szappant, illatanyagokkal teli termékeket, mert ezek még jobban kiszáríthatják a kéz bőrét.

Az elhanyagolt kezet „hámlasztással” lehet megszépíteni. Ezzel a módszerrel a bőr megújulását segíthetjük elő. A hámlasztást természetes anyagokkal is elvégezheted. Melyek ezek az anyagok? A barna cukor, a tengeri só, kókuszolajjal vagy mézzel elkeverve.

A hideg időjárás nagyon érzékennyé teheti a kéz bőét, így mindig viselj kesztyűt. Amennyiben a kezed nincs kitéve a hideg időjárás viszontagságainak, úgy elkerülheted, hogy kirepedezzen és kiszáradjon. A száraz bőr hajlamossá válik a gombás fertőzésekre, így a kéz nagyon kellemetlen szagot áraszthat magából, másrészt egy ilyen kézzel egyáltalán nem higiénikus semmihez sem hozzáérni. A száraz bőr ekcémára is hajlamossá tehet, amitől nem olyan egyszerű és könnyű megszabadulni.

A hidratálást nemcsak kívülről kell elvégezned, hanem belülről is. Mit jelent ez? Nem szabad elfeledkezned a folyadékfogyasztásról, hiszen ezzel tudjuk leginkább hidratálni a szervezetünket. Naponta legalább másfél-két liter vizet kell ahhoz meginnod, hogy a bőröd se szomjazzon. Ha elfelejtesz inni, vagy ivás helyett is eszel – az agyunk gyakran csap be bennünket és akkor is eszünk, ha éppen szomjasak vagyunk –, akkor ne csodálkozz, ha a bőröd dehidratálttá, szárazzá és érzékennyé válik.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*