A Velencei-tó körül megrendezett Tóparti futóparti érmei.

2016-ban immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a nagy futópartit. A táv huszonnyolc kilométert foglal magába. A nagy futást április első vasárnapján, azaz 2016. április harmadikán tartják meg.

Ezen a napon a gyülekezés Agárdon, pontosabban a szabadstrandon lesz. A rajt tíz órakor kezdődik. Az útvonal a következő területeket foglalja magába: Agárd, a tóparti úton Gárdony felé – Gárdony – Velence – Pákozd – Pákozd-Dinnyés összekötő út – Agárdig kerékpárút – cél. A versenyen nevezési díj nélkül lehet részt venni.

Az előnevezettek a rajtszámot a verseny napján nyolc óra és negyed tíz közötti időpontban vehetik át, akik a helyszínen regisztrálnak pedig negyed és háromnegyed tíz között korlátozott számban kaphatnak. A verseny díjazással zárul, korcsoportonként jutalmazzák a célba érőket, pontosabban az első, a második és a harmadik helyezetteket.

A szerevezők frissítőkről is gondoskodnak, hogy a futók a frissítőállomásokon feltöltődve, új erőre kapva ismét energiával telve tudják róni a köröket. A frissítőállomások ötkilométerenként lesznek kihelyezve, vagyis magadhoz vehetsz egy kis hűsítő itókát 5,5 km, 11 km, 15,6 km, 20 km és 24, 2 km után. Az előnevezettek között ajándékokat is kisorsolnak. Erre a felajánlásokat a résztvevőktől is várják a szervezők.

Én azt gondolom, hogy így a tavasz kezdetén ez a futóparti egy igazán jó móka. Ha van kedved hozzá, akkor szólj a családtagjaidnak, barátaidnak és ismerőseidnek, és nevezettek be erre a futóversenyre. Biztos vagyok benne, hogy egy-egy ilyen rendezvény még erősebbé teszi az emberi kapcsolatokat és mindemellett egy jó kis edzésnek is számít.

Maga a futás pedig nagyon egészséges. Futással rengeteg kalóriát égethetsz el, és még az anyagcserédre is jó hatással van. Ha rendszeresen futsz, akkor csökkenni fog a pulzusszámod és a vérnyomásod, nőni fog a szíved kapacitása. Ezáltal jelentősen lecsökken a szívinfarktus kialakulásának kockázata. A rendszeres futás csökkenti az úgynevezett „rossz” koleszterinszintet, ellenben a „jó” koleszterinszint növekedni fog, és még a tested zsírszövettartalma is csökkenni fog. Azonban a zsírégetés körülbelül 30-40 perc múlva kezdődik csak el. Amennyiben a futással a fogyás a célod, akkor ügyelj arra, hogy a maximális pulzusszám 50-60 százalékán fuss, mivel a zsírégetés ekkor a legintenzívebb. A futás erősíti a csontokat és védelmet nyújt az immunrendszer számára. Mindemellett boldogsághormonok termelődnek a szervezetedben, vagyis jó hatással lesz a kedélyállapotodra.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*