Hasizomgyakorlatokat végez edzője segítségével egy lány az edzőteremben.

A nők nagy része szenved attól, hogy nem elég lapos, vagy egyáltalán nem lapos a hasa. Most néhány nagyon hatásos gyakorlatról olvashatsz, amelyet ha rendszeresen elvégzel, hamarosan te is lapos és izmos hassal büszkélkedhetsz. De nehogy azt hidd, hogy csak naponta 8-10 percet tornázol, és hamarosan te leszel nádszál királykisasszony. Fontos, hogy néhány jó tanácsot még megfogadj. Naponta étkezz ötször, de mindig csak keveset, legalábbis csökkentsd felére a korábbi adagodat. Naponta iktass be három zöldség- és gyümölcsadagot az étrendedbe, ebből lehet kettő gyümölcs és egy zöldség legyen. Naponta igyál meg legalább 2-2,5 liter folyadékot. Ez lehetőleg víz és gyógytea legyen, semmiképpen sem cukros üdítőitalok. Mindig reggelizz, és hetente csak egyszer egyél édességet. Fogyassz sok rostot és ne akkor étkezz, amikor éhes vagy, vagyis ne várd meg, amíg majdnem összeesel az éhségtől, habár ha naponta 5 alkalommal étkezel a jövőben, ilyesmi nem fordulhat elő.

A hasgyakorlatokat mindenképp egészítsd ki kardio mozgásformával, mert enélkül nem fogsz eredményeket elérni. Ez lehet biciklizés, úszás vagy futás. Mindegy, hogy előtte vagy utána végzed a hasizomerősítő gyakorlatokat, csak ne önmagában csináld azokat, mert csak haszontalan időtöltésnek fog bizonyulni.

A hasprés az egyik legjobb gyakorlat, amely a lapos has irányába vihet téged. Hogyan végezd? Feküdj le a padlóra, a két lábadat húzd fel. A hátad és a derekad ne emelkedjen fel a padlóról a gyakorlat végzése közben. A két kezedet helyezd a tarkódra, majd emelkedj fel a talajról, pontosabban csak a lapockáddal és ne az egész testeddel. Tartsd így magad néhány másodpercig, majd feküdj vissza a talajra. A két könyököd maradjon vízszintesen, akkor végzed jól a gyakorlatot, ha a két könyököd kikerül a látószögedből, te pedig folyamatosan a plafont nézed. Illetve érezned kell, hogy a hasizmaid megfeszülnek, de nem fájhat közben sem a gerinced, sem a nyakad, sem a derekad. Kezdetnek végezz ebből a gyakorlatból tízet, később emelheted az ismétlésszámot.

Maradj a padlón hanyattfekvésben. A két lábadat emeld meg úgy, hogy a combod és a lábszárad derékszöget zárjanak be egymással. A két kezedet tedd a tarkódra. Emelkedj meg, először az egyik, majd a másik könyöködet érintsd az egyik, majd a másik térdedhez. Mindig az ellenkező térded érintsd a könyököddel, vagyis a bal könyököddel a jobb térded és fordítva. Ne a nyakad nyújtogasd, hanem forduljon a törzsed, hogy a ferde hasizmaid dolgozzanak, mert egyébként csak alaposan lesérül a nyakad. Ebből a gyakorlatból is végezz el tízet, később többet is csinálhatsz belőle.

Maradj hanyatt fekve, lábaidat húzd fel. A két kezed emeld a magasba, majd a mellkasoddal emelkedj meg, de a derekad továbbra is maradjon a padlón. A kezeiddel minden felülésnél érintsd meg először a jobb, majd a bal térded. Végezd el ezt a gyakorlatot tízes ismétlésszámmal, később térj át a 15 vagy 20 ismétlésszámra.

Ha csak a hasprést szeretnéd bevetni a lapos has érdekében, akkor ezt is kipróbálhatod. Kezdd az első napot 10 haspréssel, de mindennap legalább öttel növeld az adagot. Minden ötödik napon adj magadnak egy pihenőnapot. Ha sikerült szert tenned a lapos hasra, akkor ne csak hasizomgyakorlatokat végezz, hanem válassz valami olyan mozgásformát, amely minden testrészedet alaposan megdolgoztatja, megmozgatja.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*