Törülközővel végez gyakorlatokat fitneszszőnyegen egy hölgy.

Az embernek nem mindig van kedve vagy lehetősége otthonról kimozdulni. Azonban a rendszeres testmozgást még így sem szabad elhanyagolni, hiszen ezáltal nyerhetjük el a testi, a lelki és a szellemi egészségünket. A konditerembe lehet bérletet váltani, azonban ezt nem mindenki engedheti meg magának, de olyan személyek is vannak, akik egész egyszerűen nem akarnak mások előtt izzadni és nem szeretnének mások előtt súlyokat emelgetni vagy éppen más gyakorlatokat végezni.

Miért ne mozoghatnál a saját otthonodban? Miért kellene ahhoz kimozdulni, hogy tegyél valamit az egészséged érdekében? A háztartásban vannak olyan eszközök, amelyeket nagyszerűen fel lehet használni a test edzésére, izmosítására.

Az egyik ilyen eszköz lehet a törülköző. Ez a minden háztartásban megtalálható tárgy segítségedre lehet a nyújtásban, de még a karedzésben is hasznát veheted.

Az első gyakorlathoz állj kisterpeszbe. Vegyél a kezedbe egy összecsavart törülközőt. Fogd meg mindkét végét a két kezeddel. Dőlj előre, a két kinyújtott karod nyújtsd előre, majd emeld fel mindkét kezed a kifeszített törülközővel. A törülközőt ne emeld a fejed fölé, csak fejmagasságba. Amikor a két karod leengeded, akkor a törülközővel érintsd meg a két térded. Ebből a gyakorlatból csinálj meg legalább harmincat.

A következő gyakorlathoz állj egyenesen. Vedd a két kezedbe a törülköző két végét. Hajlítsd be az egyik térded és emeld fel a lábad. Támaszd a törülközőnek a jobb térded és a két kezed segítségével emeld meg a lábad, majd engedd azt le. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Mindkét lábbal legalább 20-20 alkalommal ismételd meg a gyakorlatot.

Most egy nehezebb feladat következik. Helyezkedj el fekvőtámasz pozitúrában, de most egy kicsit másként, mint a hagyományos alapfelállás. Hajlítsd be minkét lábad úgy, mint kiskorunkban, amikor a bölcső mozgását utánoztuk. Amikor elkezded a fekvőtámaszt csinálni, csak a jobb kezed legyen stabilan a talajon, a másik kezed alá hajtogass össze egy törülközőt négyzet alakúra, és azt csúsztasd ki magadhoz viszonyítva kifelé a talajon. Majd amikor ismét megemelkedik a felsőtested, csúsztasd azt vissza a kezed segítségével magad elé. Ismételd meg a gyakorlatot a másik kezeddel is. Csinálj összesen 60 fekvőtámaszt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*