A Bianchi Zalakaros Maraton versenyzői hegymenetben.

2016. június 17-én, 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Tour de Zalakaros, vagyis a kerékpáros túra és maraton. Ez a program a régió egyik legjelentősebb kerékpáros turisztikai és sporteseménye.

Amennyiben érdekel a program, akkor van lehetőséged, hogy a számodra legmegfelelőbb és legtesthezállóbb aktív bringás időtöltés közül válassz. Részt vehetsz ugyanis családi túrákon, de lesz teljesítménytúra és országúti maraton is. A gyermekeknek pedig gyermekversenyekkel kedveskednek, így nekik sem lesz unalmas a 2016-os Tour de Zalakaros elnevezésű program.

A versenyre online is be lehet nevezni, de erre csak június ötödikén éjfélig van lehetőséged. Természetesen a helyszínen is van lehetőség a nevezésre. Június 17-én 16 és 20 óra között, június 18-án 12 és 20 óra között, míg június 19-én reggel hét óra és fél tíz között regisztrálhatsz a versenyre.

Milyen eseményeken vehetsz részt, ha ezen a három napon Zalakarosra látogatsz nyáron? Részt vehetsz a Zalakaros Maratonon, amely 127 kilométeres távot foglal magába. Belevághatsz a teljesítménytúrába, ha van kedved hatvan kilométert gyalogolni. De családi túrákat is szerveznek, mint például a Karos Spa Kis-Balaton családi túra (33 km). Gyermekeknek is szerveznek teljesítménytúrát, illetve 14 év alattiak is részt vehetnek a Karos Spa Kis-Balaton családi túrán.

A Tour de Zalakaros tehát június 17-én, pénteken kezdődik. Ezen a napon 16 és 20 óra között lehetőséged van a helyszínen nevezni, illetve az előnevezők átvehetik a rajtszámaikat.

A következő napon délután négy óra és fél öt között zajlik majd a gyermekverseny. Fél öttől húsz percen keresztül a Trial bemutató zajlik majd, ezt követően a gyermekverseny eredményhirdetése következik. Öt óra és este nyolc óra között a harminc kilométeres bemelegítő túrára kerül sor.

Június 19-én, vasárnap 10 órakor kezdődik a Bianchi Zalakaros Maraton (127 km). 10 óra húsz perckor állhatsz a rajthoz, amennyiben a Zobori KalandoZoo Teljesítménytúra érdekel (60 km). A Karos Spa Kis-Balaton családi bringatúra (30 km) tagjai 10 óra 30 perckor rajtolnak.

A Bianchi Zalakaros Maraton útvonala: Zalakaros, Fő tér – Galambok – Zalasárszeg – Kisrécse – Nagyrécse – Palin – Újudvar – Gelsesziget – Gelse – Pölöskefő – Zalaszentbalázs – Börzönce – Pusztamogyoród – Pusztaszentlászló – Söjtör – Kismezőpuszta – Zalaszentmihály –Pötréte – Felsőrajk – Pacs – Palkony – Dióskál – Egeraracsa – Zalaszabar – Nagyrada – Kisrada – Garabonc – Zalakaros, Gyógyfürdő tér.

A gyermekversenyek résztvevői a következő kategóriákban indulhatnak: U5 fiú-lány (2011 vagy később születettek), U7 fiú-lány (2009-2010 között születettek), U9 fiú-lány (2007-2008 között születettek), U11 fiú-lány (2005-2006 között születettek), U13 fiú-lány (2003-2004 között születettek) és U15 fiú-lány (2001-2002 között születettek).

Délután három órakor lesz a Bianchi Zalakaros Maraton és a Zobori KalandoZoo Teljesítménytúra eredményhirdetése. Fél négykor pedig ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*