Egy tálban sok apró chilipaprika.

Több módja is van annak, hogy kalóriát égess vagy megtartsd az álomalakot, és mindeközben még egészséges is maradj. Nem szükséges szigorú étrendet tartanod, mert más módszerek is vannak a fogyásra. Nincs másra szükséged, csak egy egészséges és kiegyensúlyozott diétára. A testsúlycsökkentés különösen azoknak a személyeknek fontos, akik ülő munkát végeznek és csak keveset mozognak. A súlytöbblet sok betegség okozója lehet. Ilyen lehet például a daganatos megbetegedés vagy a cukorbetegség. De gyulladás is kialakulhat a szervezetedben, megemelkedhet az inzulinszinted és jelentősen lelassulhat az anyagcseréd is.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy lefogyj? A séta, a gyaloglás egy nagyon remek módja annak, hogy megszabadulj a fölösleges kilóidtól. Sajnos manapság az emberek rengeteg időt töltenek a számítógép előtt és csak kevesen mondhatják el magukról, hogy rendszeresen sportolnak. Pedig munka után mindenképpen törekedni kellene egy kis testmozgásra, ehelyett azonban az emberek többsége hazaérkezve letelepszik a kanapéra, és mozgás helyett inkább televíziót néz. Ha meg akarsz szabadulni a súlyfeleslegedtől, akkor felejtsd el a kanapét és inkább gyalogolj. A gyaloglással ugyanis rengeteg kalóriát elégethetsz.

Manapság szinte minden épületben van lift és az emberek hajlamosabbak ezt használni, mint a lépcsőt. Ne tedd! Hidd el, rengeteg kalóriától megszabadulhatsz, ha naponta lépcsőzöl egy keveset. Ha döntened kell tehát a lift és a lépcső között, mindenképpen az utóbbi mellett tedd le a voksodat.

Amennyiben nincs nagyon messze az otthonodtól a munkahelyed, akkor mindenképpen közlekedj kerékpárral. A taxizással vagy az autózással lehet, hogy időt spórolsz, viszont nem leszel egészségesebb. Jó lenne, ha minél többen határoznának a kerékpár mellett, mert így pénzt is lehet spórolni, a környezetet sem szennyeznénk, nem is beszélve arról, hogy a kerékpározás egészségessé és fitté is varázsol bennünket.

Fűszerezd az ételeidet chilipaprikával, ugyanis ez egy rendkívül hatékony kalóriaégető fűszer. Plusz kalóriákat égethetsz el akkor is, ha rágógumizol. Persze a legjobb, ha cukormentes rágógumit rágcsálsz, így nemcsak sok-sok kalóriától szabadulhatsz meg, de még a fogaid egészségét is megóvhatod.

A házimunka is egy remek „fogyasztószer”. Szinte az össze házimunkáról elmondható, hogy egy kitűnő izomépítő. A takarítással nemcsak a súlyodnak és az izmaidnak teszel jót, hanem ezzel még egy gyönyörű és tiszta otthonod is lehet, ahová öröm mindennap hazatérni a munkából.

A vásárlás sokak számára egy rendkívül fárasztó tevékenység. Viszont ha minden boltba gyalogszerrel mégy, és egyedül cipekedsz haza, biztos lehetsz benne, hogy ezzel alaposan megtámogatod a fogyókúrádat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*