A TRX-edzések egyik "kedvelt" gyakorlata, a bicska.

A TRX elnevezés az amerikai haditengerészethez kapcsolódik, hiszen a tengerészeknek nagyon ötletelniük kellett, hogy milyen módon tartsák karban a testüket akár a hajón utazva, akár egy-egy kikötőbe érkezve. Így került kidolgozásra a TRX, amelyet ma már egyfajta fitnesz edzésmódszernek is tartanak, és sok sportos embert a bűvkörébe vont. A TRX egy mozaikszó, melynek jelentése Totalbody Resistance Exercise, vagyis magyarra fordítva valami olyasmit takar, hogy teljes testtel végzett edzés, amely az ellenállásra fókuszál. Vagyis egy olyan módszer, amellyel az egyes izomcsoportokat nem elkülönítetten, hanem integrálva fejlesztik, mégpedig beleillesztve egy-egy mozgásformába. A TRX nem más, mint egy hordozható, funkcionális tréningeszköz, amelyet bárhová fel lehet függeszteni. Ezzel az eszközzel nagyon sok gyakorlatot lehet végezni, az egész izomzat átmozgatására alkalmas, mindeközben azonban nem terheli meg az ízületeket. További előnye, hogy nem csupán az edzőteremben lehet a segítségével edzeni, hanem a szabadban, de akár a saját otthonodban is.

A TRX-edzés során meglehetősen sok kalóriát lehet elégetni, és még az anyagcserét is felpörgeti az intenzív edzésnek köszönhetően. Ennél az edzésformánál is fontos a bemelegítés a sérülések elkerülése érdekében, hiszen az izmoknak és ízületeknek fel kell készülniük az edzés során a különféle testet érő terhelésekre. Az edzés végén pedig soha ne feledkezz meg a nyújtásról sem, ezzel elkerülheted az izomlázat.

A TRX-nek számtalan pozitív hatása van. Alaposan megmozgatja az izmaidat és átformálja a testedet. Stimulálja az izomrostokat, növeli az állóképességet és az erőt. Fokozza a test természetes képességeit, fejleszti a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket. Javítja a koordinációt, fejleszti a törzstartó izmok stabilitását és ezáltal a testtartást is javítja. A TRX-edzések változatosak és rendkívül élvezetesek. Segítségével megszabadulhatsz a zsírpárnáidtól, miközben a tested formásabbá és karcsúbbá válik. A TRX során használt eszközt bárhová magaddal viheted, és további előnye, hogy kis helyen is elfér. A TRX-edzést arra is használhatod, hogy formába hozd magad, mielőtt bármilyen sport mellett leteszed a voksod.

Nem számít, hogy férfi vagy nő, és hogy mennyire vagy fitt, bárki elkezdheti ezt az edzésformát. A gyakorlatokat lehet módosítani, és az elvégzendő feladatsorokat bárkinek be lehet az edzéstervébe illeszteni. Már heti 3-4 edzéssel 2-3 hónap is elég ahhoz, hogy látszódjanak rajtad a pozitív változások.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*