Fiatal, miniszoknyás nő lelép a járdáról az úttestre, egyik lábán magassarkú, a másikon pink tornacipő.

A testedzés nagyon jó hatással van az egészségi állapotunkra. De nem csupán testileg leszünk egészségesebbek, hanem lelkileg is, hiszen a testmozgás kiegyensúlyozottá és boldoggá tesz bárkit. Amennyiben nincs kedved edzőterembe járni vagy megerőltető sportot űzni, válaszd a gyaloglást, hiszen ezzel is tudsz kalóriát égetni és természetesen fogyni is. Hogy mennyit gyalogolj? Ez sok mindentől függ. Fontos, hogy tudd, hogy milyen terveid és céljaid vannak, mit szeretnél a fogyással elérni, mennyi súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni, és az is lényeges, hogy küzdesz-e valamilyen betegséggel vagy teljesen egészséges vagy és csak a megelőzés céljából szeretnél valamilyen sportot űzni. A legjobb, ha beszerzel egy lépésszámlálót és vezess edzésnaplót. A naplódban minden egyes nap le tudod jegyezni, hogy naponta mennyit gyalogoltál és mennyi kalóriát égettél el. Egy kilométer körülbelül 1200 lépéssel egyenlő, és amennyiben közepes tempóban ennyit gyalogolsz, akkor körülbelül 60-70 kalóriától szabadulhatsz meg.

A gyaloglás azért is egy remek formája a testedzésnek, mert ezt a nap bármely szakaszában művelheted. Nem kell korán kelned, hogy még munka vagy suli előtt letudd az edzést, vagy nem kell egész nap azon görcsölnöd, hogy mikor sportolsz, hiszen a munkából hazaérve még vár rád a házimunka vagy az irodából hazavitt munka. Gyalogolni napközben is tudsz, akár még a munkahelyeden is. Járj gyalog dolgozni! Amennyiben ez nem megoldható, akkor parkolj az autóddal a lehető legtávolabb a munkahelyedtől és már el is kezdődött a testedzésed.

Ha olyan a munkád, akkor ne mindig csak a székeden ülj, hanem állj fel, amikor csak teheted, és közben járkálj, mozgasd meg elgémberedett végtagjaidat. Amikor kávézni vagy ebédelni mégy, vagyis éppen szüneted van, akkor ne a liftet használd, hanem lépcsőzz. Az ebédszünetbe iktass még be egy kis sétát, például kerüld meg az iroda épületét, vagy ha van egy park a közelben, akkor tegyél ott egy kört. Munka után tovább folytatódik a gyaloglás, hiszen gyalog kell eljutnod a nagyon messzire parkolt autódhoz.

A gyaloglást hazatérve se felejtsd el. Amikor este tévét nézel és éppen reklámot sugároznak, akkor állj fel és járkálj egyet a lakásban. El sem hiszed, de naponta ezzel a módszerrel több kilométert is megtehetsz anélkül, hogy egyáltalán észrevennéd, hogy valójában testedzést végeztél. Vagyis nem fáradsz el, és az edzés nem vesz el értékes perceket vagy órákat az életedből.

Amennyiben csak a gyaloglás fér bele az életedbe, akkor gyalogolj annyit, amennyit csak tudsz! Ha még az étrendeden is változtatsz, te fogsz a legjobban meglepődni, amikor olvadozni kezdenek a kilók rólad és egyre kevesebbet mutat alattad a mérleg.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*