Autó sebességmérője 300 előtt.

Az anyagcsere lassússága meghatározza, hogy mennyi súlyfeleslegtől sikerül megszabadulnunk. Ha genetikailag örököltük a lassú anyagcserét, akkor sincs veszve minden, hiszen mi magunk is tehetünk annak érdekében, hogy a fogyásunk eredményes legyen. Az egyik legkiválóbb módszer az anyagcsere felgyorsítására a rendszeres testmozgás. Az aktív életmód nem engedi, hogy az anyagcsere ellustuljon, emellett szépen kidolgozott testtel is megajándékoz bennünket. Fontos, hogy az edzésben legyenek intenzív szakaszok, hiszen ezek az intenzív periódusok miatt fog az anyagcserénk is intenzívebben és hatékonyabban dolgozni.

A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos. Mivel éjszaka az anyagcsere lelassul, ezért a reggeli étkezéssel felpörgetheted azt. Ha kihagyod a reggelit, akkor ne csodálkozz, hogy felszaporodnak a kilóid, és még fáradt és erőtlen is leszel. Napközben próbálj 5-6 alkalommal étkezni, de egyszerre csak kevés ételt vegyél magadhoz. Ne hagyd ki az ebédet, próbálj nyugodt körülményeket teremteni az ékezéseidhez és ne feledkezz meg a napi 3 adagnyi zöldség- és gyümölcsfogyasztásról sem. A koplalással semmit sem fogsz elérni, mert az eddig is lassan működő anyagcseréd csigalassúságba kapcsol, és nemhogy nem éget el elegendő zsírt, de még őrült raktározásba is kezd. Hiszen a táplálékmegvonással azt üzened szervezeted számára, hogy ínséges idők következnek, és jelet adsz a szervezetednek, hogy ideje elkezdeni raktározni, vagyis felkészülni a koplalásos időszakra.

Étkezéseid alkalmával koncentrálj az elegendő fehérjefogyasztásra, ugyanis a fehérjék emésztése több időt vesz igénybe, sokkal tovább lesz benned az a bizonyos „hű, de jóllaktam, nem is vagyok éhes” érzés.

A transzzsírok nagy mennyiségben fogyasztva nem csupán betegségeket generálnak a szervezetedben, de még az anyagcsere megfelelő működését is gátolják. Ez okozója lehet a gyarapodó kilóidnak, de még különféle gyulladásokat is generálhat a szervezetben, amely súlyos betegségek okozója is lehet.

Ha egy ideje lejársz a konditerembe és az étkezésedre is odafigyelsz, mégsem sikerült egyetlen grammot sem leadnod, akkor itt az ideje, hogy kivizsgáltasd magad, mert lehetséges, hogy a pajzsmirigyeddel vannak gondok. Mivel a pajzsmirigy és az anyagcsere-folyamatok között szoros kapcsolat áll fenn, ezért mindenképpen járj utána, hogy konkrétan milyen egészségügyi probléma lehet a gátja a megakadó vagy el sem kezdődő fogyásodnak.

A zöld tea és a víz szintén segítséget nyújthatnak az anyagcseréd felpörgetésében. A zöld tea tele van antioxidáns vegyületekkel, amelyek nem csupán a szabad gyökök károsító hatásait képesek kivédeni, hanem az anyagcserét is serkentik. Az anyagcsere akkor is lelassulhat, ha a szervezetben sok-sok méreganyag és salakanyag rakódik le. A napi megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás (víz) egyébként is elengedhetetlen, hogy szervezetünk egészségesen legyen képes működni, de még az anyagcserét is gyorsabb működésre ösztönzi, hiszen a napi 2-3 liter folyadék szinte kisöpri a szervezetből a különféle méreg- és salakanyagokat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*