Gymstick órán a speciális tornabottal a ferde hasizmot erősítik a szőnyegen.

Abban az esetben, ha csak most gondolkodsz azon, hogy mozognod kellene, de még semmilyen sport mellett nem tetted le a voksodat és kacérkodsz valami újdonsággal, legalábbis egy olyan mozgásformával, amivel még csak kevesen foglalkoznak, akkor ez a cikk neked szól. A cheerobik, a gymstick és a slide eléggé újdonságnak számító edzésformák, amelyek jól karban tartják a testedet, és még szórakoztatóak is.

A tinédzsereknek szóló, amerikai vígjátékokban mindig felbukkannak a kigyúrt testű, focista srácok és a színes miniben szurkoló pomponlányok, akik látványos táncelemekkel színesítik a szurkolást. Nos, ha valami ilyesféle sportra vágysz, akkor neked találták ki a cheerobikot, vagyis a szurkolótáncot. A cheerleading Amerikában hódít, és ez valóban nem más, mint a szurkolók sportja, amit a nők és a férfiak is űzhetnek. A nevük: cheerleaderek. Kettős célja is van a szurkolólányoknak vagy fiúknak. Egyrészt fontos, hogy a közönséget feltüzeljék a csapatuk buzdítására, másrészt a pályán játszó csapatot lelkesítsék és ösztönözzék a jobb játékra. A pomponok használata csak az 1950-es években jött divatba, a ’70-es évektől pedig már tantárgyként is szerepel a cheerleading, nem hiába űzik olyan jól ezt a sportot az említett filmekben a gimis csajok és srácok. Ha szeretnél vidám hangulatban edzeni, szereted az aerobicot és emellett az izmaidat is meg akarod dolgoztatni és új koreográfiákat akarsz tanulni, akkor mindenképpen neked találták ki ezt az edzésformát. Jó, ha tudod, hogy a szurkolótánc kitűnően szálkásít, és növeli az állóképességet is.

A gymstick Finnország után ma már Magyarországon is hódító útjára indult. Eszköze nem más, mint egy tornabot és egy gumikötél. Ezek segítségével olyan mozgássorozatokat tudsz végrehajtani az ellenállás leküzdése révén, amely során nemcsak zsírt égetsz és az alakodat formálod, hanem gyarapítod és erősíted az izmaidat, megtanulod a helyes testtartást, és az egyensúlyérzékedet is fejleszted. A gumikötél 5 színe a különböző ellenállásokat takarja, nyilván mindig az erőnlétednek megfelelőt fogod használni az edzés során. Az biztos, hogy ezzel az eszközzel nem csupán a kondíciódat fejleszted, de vicces szituációknak is részese lehetsz, míg bele nem tanulsz az eszköz helyes használatába.

Ha össze kellene foglalni, hogy mi is a slide, akkor ez lenne az a mondat: A slide nem más, mint tánc, torna, korcsolyázás együttese mindenféle koreográfia nélkül. A slide minden izomcsoportot alaposan megmozgat, remek kalóriaégető, és nem károsítja az ízületeket sem. Emellett erősíti az izmokat, és alakot is formál. A gyakorlatok végzése zenére történik, ez lehet keringő vagy akár salsa, a lényeg, hogy az edzés általában csúszkálással kezdődik, majd egy úgynevezett slide szőnyegen történő alakformáló edzés következik, amely kifejezetten a csípőre, a fenékre, a hasra és a lábakra fókuszál. Aki szereti a különféle stílusú zenéket és valamilyen izgalmas edzésre vágyik, bátran ajánlom a slide-ot, mert nagyon mulatságos és megunhatatlan edzésforma.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*