Az V. Nyakvágó félmaraton befutóérme.

Az V. Nyakvágó Futáson és terepkerékpár-versenyen te magad döntheted el, hogy futni vagy tekerni szeretnél. Akármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy ez egy felhőtlen nap lesz az egész család számára. A programot szeptember 3-án Kecskemét mellett, Ballószögön tartják, immáron ötödik alkalommal.

A Nyakvágó félmaraton és családi nap az Alföld egyik leghangulatosabb versenye, amely évről évre rengeteg látogatót vonz. A futók 3, 7, 14 és 22,5 kilométeres távokon, míg a kerékpárosok 22,5 kilométeres távon mérettethetik meg magukat. Akár a futást, akár a tekerést választod, festői környezetben teheted ezt meg, hiszen a pálya útvonalának nagy része a Kiskunsági Nemzeti Park mellett halad el.

A szervezők frissítőpontokkal is készülnek, amelyek most igazi különlegességet tartogatnak a versenyzők számára. Ugyanis az egyik ilyen frissítőponton egy tűzoltókocsiból kaphatják a versenyzők a párásítást, míg a másiknál egy nagyon hangulatos lovastanya udvarán, kemencék mellett, alföldi hangulatban frissülhetnek fel kicsit a versenyzők.

A rendezvény nem csupán a versenyzőknek, hanem a kísérőiknek és az érdeklődőknek is remek szórakozást ígérnek, hiszen izgalmas programok várnak mindenkit a sportcentrumban. Itt különféle sportágak bemutatóit tekinthetik meg, de vetélkedőkön is részt vehetnek és sporteszközöket, különféle játékokat is kipróbálhatnak, persze mindezt ingyenesen.

A szervezők minden versenyzőnek rajtcsomagot és érmet ajándékoznak, ezen kívül és a frissítők mellett bográcsparti is várja a versenyzőket.

A félmaraton (22,5 km) rajtja tíz órakor kezdődik. Az útvonal: Versenyközpont–Petőfi utca–Melegedő dűlő–Geredi Ökofarm–Ágasi kereszt–Öreg temető–Nyakvágó dűlő–Nyakvágó domb–Korhánközi dűlő–Köncsögi lovas tanya–Petőfi utca. A cél nem más, mint a versenyközpont.

A tizennégy kilométeres futás is tíz órakor kezdőik. Az útvonal: Versenyközpont–Petőfi utca–Melegedő dűlő–Geredi Ökofarm–Erdei átkötő út–Korhánközi dűlő–Köncsögi lovas tanya–Melegedő dülő–Petőfi utca. A cél: a versenyközpont.

A 7 kilométeres táv útvonala: Versenyközpont–Petőfi utca–Melegedő dűlő–Geredi Ökofarm–Melegedő dülő–Petőfi utca. Cél: versenyközpont.

A 3 kilométeres táv útvonala: Versenyközpont–Petőfi utca–Rákóczi út–Gárdonyi Géza utca. A cél szintén a versenyközpont.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*