Izmos, sportos nő két ötkilós súlyzón támaszkodva fekvőtámaszozik.

Manapság meglehetősen sokan küzdenek hát-, gerinc- és derékfájással. A Core Training többek között ezeket a problémákat orvosolja. Testünk tartóizmai a core izmok, amelyek elősegítik, hogy gerincünk és izmaink egészségesek maradjanak és a testtartásuk ne legyen görnyedt. A tréning során a törzs tartóizmai kerülnek megerősítésre. Vagyis fejleszti a has- és a mellizmokat, a medencefenék egyes izmait, a csípőt és a hát izomzatait is megacélozza.

A Core Training növeli a hajlékonyságot, fejleszti az egyensúlyt, a mozgáskoordinációt, javítja a testtartást és az erőnlétet. Ezen kívül javítja a mozgáskészséget, és ez jobb teljesítményt biztosít számodra akármilyen edzésformát is választottál. Ez a fajta tréning nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat.

Már heti egyszeri alkalom is elég ahhoz, hogy megérezd a Core Training pozitív és csodálatos hatásait. Ha gyakran érzel fájdalmat a hátadban, a derekadban vagy a gerincedben, mindenképpen próbáld ki a mozgásnak ezt a formáját, mert a fájdalom rövid idő után érezhetően csökkeni fog, de akár teljesen meg is szűnhet. A Core Training során vajmi kevés az esélye az esetleges sportsérüléseknek is. Egy idő után a testtudat is javulni fog és az izmok is sokkal rugalmasabbá válnak.

Kiknek ajánlható a Core Training? Bárkinek. Nem számít az életkor vagy az egészségi állapot, bárki bátran belevághat. Javasolható azoknak is, akik javítani szeretnének testtartásukon, ennek gyakori oka a gyengébb izomzat. Gyakran a hasunk is azért tűnik nagyobbnak a kelleténél, mert görnyedtek vagyunk és nem húzzuk ki magunkat. A Core Trainig segítségével amellett, hogy javul a testtartásunk és fejlődik, erősödik az izomzatunk, még egy csinosabb alakot is kapunk. Ajánlható még azoknak a személyeknek is, akik ülő munkát végeznek. Hasznos lehet azok számára, akiket állandó hátfájás gyötör, vagy sok gondjuk van a gerincükkel. Ezt a fajta tréninget szokták javasolni a szülés utáni időszakra is, amikor a testnek óriási szüksége van a megújulásra és a regenerációra. De azoknak is javallott belevágni ebbe a tréningbe, akik fejleszteni szeretnék az erőnlétüket vagy az állóképességüket, vagy egyszerűen csak szeretnének egészségesek, szép tartásúak és fittebbek lenni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*