Oldalemelést végez két nagy kézi súlyzóval egy testépítő.

Vállgyakorlatokra a testépítőknek is szükségük van. Nagyon fontos, hogy ezeket helyesen végezd, hiszen csak így van valami hasznuk. Amennyiben nem helyesen végzed a gyakorlatokat, meglehetősen sokat árthatsz magadnak, az egészségednek. A nem megfelelően végzett és beidegződött mozdulatsorokat nagyon nehéz elfelejteni és kitörölni a memóriából, éppen ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő technikákat már az első perctől kezdve elsajátítsd.

Az ülve végzett súlyzós gyakorlatok legfőképpen a tricepszeket erősítik. Ebben az esetben a mellkas és a felsőtest többi izma másodlagos izomként működnek.

Hogyan végezd a gyakorlatot? Ülj le kényelmesen egy padra. Ragadd meg vállszélességben a súlyzót, majd nyomd ki egyenes karokkal a súlyt, amelyet a szemeddel is követhetsz. A nyakadat tartsd egyenesen, ne mozgasd jobbra és balra, mert ez könnyen sérülésekhez vezethet. Mindig koncentrálj a feladatra, legfőképpen akkor, ha nehéz súlyokkal végzed a gyakorlatokat. Majd óvatosan, lassan engedd vissza a súlyt a mellkasodra. Ne hirtelen tedd meg ezt a mozdulatot, nehogy balesetet szenvedj a gyakorlat végzése közben. Sokan úgy végzik ezt a gyakorlatot, hogy a súlyzót nem a mellkasukra, hanem a fejük mögé eresztik le, de ez nem helyes, mert ez nagyon igénybe veszi a vállízületeket.

Most vegyél két kisebb súlyt a kezeidbe, de még mindig maradj ülve. Hajlítsd be mindkét karodat, vagyis engedd a két súlyt a vállaidra, majd koncentrálva egyszerre lendítsd a magasba mindkét kezedet. A fejed most ne kövesse a súlyzó útját, hanem csak nézz szépen előre. Majd ismét visszaengedheted a két súlyzót a vállaid közelébe. Természetesen nem kell a súlyokat a vállaidra engedni.

Az oldalsó irányú súlyemeléshez állj fel, majd vegyél két súlyzót a két kezedbe. Lábaiddal állj vállszélességű pozícióba. A két karod legyen a törzsed mellett, leengedve. Majd egyszerre emeld kicsit oldalsó irányba mindkét kezed, vagyis felfelé, kissé félkörívben, egy kicsit a vállszint fölé. Ezután engedd vissza a súlyokkal teli kezedet a kiindulási helyzetbe, aztán jöhet az ismétlés.

Még mindig maradj állva. Lábaid legyenek vállszélességű terpeszben, majd fogd a kezeidbe a két súlyzót. Most magad előtt emeld meg a súlyzókat. Ezúttal azonban kicsit váll fölötti magasságban is emelheted azokat. Tartsd így meg öt másodpercig a kezed, majd ereszd le azokat. Végezz el ebből a gyakorlatból is tíz ismétlést.

Az utolsó gyakorlathoz fogj két könnyebb súlyzót a kezeidbe, majd állj kis terpeszbe. Hajold előre a törzseddel, majd a két karod közelítsd egymáshoz a tested előtt. A lábadat próbáld közben nem behajlítani. Majd kezdj el felegyenesedni, pontosabban úgy, hogy a lábaid és a törzsed derékszöget alkossanak egymással, miközben a két karod oldalsó irányban megpróbálod kinyújtani. Azonban nem kell a karokat teljesen kinyújtani, maradhat egy kicsit behajlítva. Mivel könnyű súlyokkal végzed a gyakorlatot, így ebből a gyakorlatból csinálj meg húsz ismétlést.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*