Utcarészlet lábakkal, az előtérben farmeres, inges férfi.

A reményvesztett embereknek általában nincs erejük küzdeni, és legszívesebben csak sodródnak az árral. Rossz döntés, Te inkább tedd le voksodat a minőségi élet mellett, nem azért születtél, hogy rövid, kényelmetlen életet élj! Semmi nem fog megváltozni, ha csak lustálkodsz és álmélkodsz a problémán, de nem teszel semmit ellene. Inkább cselekedj! Manapság az emberek többsége túlsúlyos az egészségtelen életmód és a vegyszereket tartalmazó élelmiszerek miatt, és nem tesz semmit testsúlya kontrollálása érdekében.

Hogy tudom rávenni magam az edzésre?

Sokan lustaságból kerülik a rendszeres testmozgást. Igen, lustaságból. Munka végeztével hazatérve a legtöbb ember inkább televíziót néz, vagy valamilyen játékkal üti agyon az idejét, nem aktív elfoglaltsággal. Természetesen ez az egészségre nézve rossz választás, aktívnak kell lenni. A séta nem megerőltető, és gyakorlatilag bárhol, bármikor van rá lehetőség, ráadásul egészséges is.

Néhány ötlet segítségképpen:

1. Munka után a bevásárlást ne hazafelé menet intézd el, inkább menj haza, vegyél fel kényelmes ruhát és cipőt, aztán sétálj el a boltba. Hidd el, jobban fogod érezni magad utána. Sokkal több energiád lesz.

2. Munkába érkezve a parkolónak a bejárattól távol eső végében hagyd az autót, és sétálj el az ajtóig. Apróság, mégis hatásos napkezdés. Amint ezt megszokod, rá fogsz kapni a rendszeres gyaloglásra.

Fitneszgyaloglás

Néhány alkalom után már jobb lesz a közérzeted, és ez rendszeres gyaloglásra ösztönöz. Nem biztos, hogy egyből körbesétálod a parkot, de még ez sem kizárt. A mozgás felszabadít, egész máshogy érzed magad utána, ezért mindenképpen megéri! A végén azt sem tudod majd, mit kezdj a felesleges energiáddal. Gyorsan elfelejted a kanapén henyéléssel töltött napokat, annak a korszaknak vége. Hirtelen több kedved lesz elvégezni a ház körüli teendőket, meglátogatni a barátaidat, és persze ne feledkezz meg a rendszeres sétáról sem.

Az optimális séta

Legyen célkitűzésed, ha rendszeres gyaloglásba kezdesz, amelyet időnként módosíthatsz is, ahogy fejlődsz. Kezdetben sétálj napi 20-30 percet. Lassú sétával kezdj, majd fokozatosan növeld a tempót. Hatékony módszer, segít a fogyásban, és formálja az alakot. Egyre jobb lesz a közérzeted és a hangulatod, ez pedig további elszántságot ad majd a folytatáshoz.

Célkitűzés

Van, akinek könnyen megy a célkitűzés, másoknak nehezebben. Te tudod legjobban, mire vagy képes és mitől érzed jól magad, ennek megfelelő legyen a célod is. Csak napi 10 perc megy? Akkor sétálj napi 10 percet egészen addig, amíg úgy érzed, többet is bírnál. Ha nehezedre esik a cél meghatározása, rendelkezésre állnak tudományos módszerek, pl. az ún. „mind-set módszer” (elhatározás tudatos gyakorlása), melyek segítségével megtanulhatod, hogy lesz a szándékból tudatos célkitűzés, célkitűzésből pedig gyakorlati megvalósítás.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*