Várfutás a szigligeti várban.

A szigligeti várfutásnak története van és egy történelmi eseményről emlékeznek meg a szervezők és ezzel együtt azok a személyek is, akik részt vesznek ezen a nem mindennapi eseményen. Történt egyszer, a 16. században, hogy a szigligeti parasztemberek éppen szőlőt szüreteltek, amikor is a törökök megtámadták őket. A szigligeti vár kapitánya, Magyar Bálint katonákat küldött a paraszt emberek megsegítésére, akik a lábukat kapkodva rohantak, hogy megmeneküljenek a kegyelmet nem ismerő törököktől. A kapitány mindent megtett annak érdekében, hogy a szüretelők sértetlenek maradjanak és menedékre leljenek a vár falai között. A verseny tehát ezeknek az embereknek állít emléket, így ha szeretnél te is ezen a múltidéző eseményen részt venni, akkor jelentkezz rá bátran, persze csak akkor, ha érzel magadban késztetést, erőt, kitartást és bátorságot, hogy több kilométert is megtegyél.

Ennek a sporteseménynek – amely október nyolcadikán kerül megrendezésre – tehát a szigligeti vár ad otthont. A sportprogramra jelentkezőknek 6 és 10 kilométeres távokat kell teljesíteniük. A szigligeti vár, pontosabban az esemény helyszíne nem akadálymentesített.

Ha úgy döntesz, hogy részt veszel ezen a nagyszerű eseményen, érdemes néhány napot Szigligeten tölteni, hiszen rengeteg látnivaló van ezen a településen. Megcsodálhatod a műemlékeket, például a szigligeti várat, az óvárat, az Esterházy kastélyt, az Avasi templomot, a római katolikus templomot és a Szentháromság kápolnát. Amennyiben nagy természetrajongó vagy, akkor mindenképpen érdemes felkeresned ezt a helyet, hiszen Szigliget meglehetősen gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik. A szállás miatt sem kell aggódnod, hiszen rengeteg apartman és panzió várja az ideérkező turistákat, de nagyon sok kiadó ház is van, hogy az idelátogatóknak a szálláshellyel ne legyen gondjuk, és csak is kizárólag a kikapcsolódásra tudjanak koncentrálni.

Amennyiben megszeretted a helyet és szeretnél ide újra ellátogatni, nyugodtan tedd meg és keresd fel el október huszonkettedikén és huszonharmadikán is Szigligetet. Hiszen ezen a két napon, szombaton és vasárnap rendezik meg a Süllő fesztivált, ahol nem csupán fergeteges programok és jó hangulat, hanem finomabbnál finomabb ételek várnak rád. Mindemellett az őszi színekbe öltözött Balaton festői hangulata és maga a gyönyörűséges táj is adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*