Tőzegáfonya és a belőle készült ital.

Az egyik legfontosabb páros szervünk a vese, ami nagyon fontos feladatokat végez, így nagy teher hárul rá és éppen ezért nagy jelentőséggel bír, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségét. A vese feladata többek között az anyagcsere-végtermék eltávolítása, szerepe van a só- és vízháztartás szabályozásában és a homeosztázis fenntartásában. De szabályozza a vérnyomást is, beindítja a vörösvértest-termelést és a kalcium-anyagcserét szabályozó anyagok termelése is a feladatai közé tartozik.

Az első és a legfontosabb, amit tehetünk a vesénk egészségének megőrzése érdekében az, hogy hidratáltak maradunk, vagyis mindennap elegendő folyadékot fogyasztunk. Emellett fogyaszthatunk olyan táplálékokat is, amelyek a vesék egészségét szolgálják.

A fokhagyma jó hatással van a vese és más szervek számára. A fokhagymának emellett vízhajtó hatása is van, amely segít kivezetni a feleleges sót a szervezetből. A fokhagymában lévő allicin csökkenti a gyulladást, de antibakteriális és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik.

A másik nagy vesevédő a kurkuma, amely egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amelyről ismert, hogy csökkenti a gyulladásos molekulákat és enzimeket, amelyek krónikus vesebetegséget okozhatnak. A kurkuma káliumot is tartalmaz, amelynek vízszabályozó szerepe is van, ezzel is megkönnyítve a vese vízszabályozó munkáját.

A holisztikus gyógyászat nagyon régóta használja a gyömbért, amely egy gingerol nevű vegyületet tartalmaz. Ez a vegyület baktériumellenes hatással bír. Ez akkor lehet hasznos, ha a vese és a máj is túlhajszolt. A gyömbér emellett hatékonyan támogatja meg az emésztést, illetve az egész testben csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is.

Az áfonya is pozitívan hat a vesék működésére. A vese és a hólyag munkáját elsősorban a tőzegáfonya segíti. A tőzegáfonya például olyan fitonutrienseket tartalmaz, amelyek meggátolják a vesében elszaporodó baktériumok megtapadását.

A gyermekláncfű vízhajtó hatással rendelkezik, amely részt vesz a vesék és a máj megtisztításában. A gyógynövényből lehet készíteni teát, a leveleket pedig nyersen, salátába szórva is lehet fogyasztani.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*