Vitorlás verseny Orfűn, a Pécsi-tavon.

Az orfűi Vitorlás Napok augusztus huszonötödikén, huszonhatodikán és huszonhetedikén kerülnek megrendezésre. Milyen programok várnak rád ezen a három napon? Compass Vitorlás Napok: vitorlázók nosztalgia találkozója és regionális tehetségkutató verseny. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny: Finn, Kalóz, Laser és Op hajóosztályok részére, és Orfű Kupa szörfverseny.

A Compass Vitorlás Napoknak nem más a célja, minthogy megteremtsék Baranya vitorlás életének ünnepnapjait, mégpedig a Pécsi-tó partján szervezett rendezvénysorozat keretei között. Kiket várnak erre a programra? Vitorlázókat, szörfösöket, modellvitorlázókat, gyermekeket és felnőtteket. Egyszóval mindenkit, akik a vitorlázás szerelmesei, de azokat is, akik felhőtlen szórakozásra és kikapcsolódásra vágynak. A szervezők azokat a vitorlásokat is szeretettel várják, akik a régióból elszármaztak, de helyi gyökerekkel rendelkeznek és azokat is, akik valaha Orfűn vitorláztak, akár csak egyetlen vitorlásverseny erejéig vagy egy vitorlástábor alkalmával.

Kiket várnak a szervezők versenyezni? Aktív Finn, Kalóz, Laser és Op osztályokban, illetve F5-10 és F5-E modellvitorlás, illetve szörf osztályokban versenyzőket az egész országból és az országhatárokon túlról. Szeretettel várják a korábban aktívan Finn és Kalóz osztályokban versenyzőket, hogy vegyenek részt egy nosztalgiaversenyen. De várják az egy-két vitorlástábort megjárt, kezdő, utánpótlás korú, Op osztályban versenyzőket és olyan nagyhajós versenytapasztalattal rendelkező vitorlázókat, akik szívesen kipróbálnák magukat Finn, Kalóz vagy Laser osztályokban.

A program tehát háromnapos. 2017. augusztus huszonötödikén, pénteken délelőtt kilenc órától tíz óráig tart a nevezés és a regisztráció. Tíztől tizenhat óráig a Pécsi-tó Kupa F5-EIOM modellvitorlásverseny. Délután kettőtől négyig a XVIII. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny szabadedzése, Finn, Kalóz, Laser és Op osztályok részére. Délután fél ötkor az F5-E-IOM eredményhirdetése. 17 órától 18 óráig nevezés és regisztráció a XVIII. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyre. Délután öt órakor vacsora és fél hatkor az Orfűn valaha vitorlázók nosztalgiatalálkozója.

Augusztus huszonhatodikán, szombaton a nevezés és a regisztráció reggel nyolc órától kilenc óráig tart. Fél tízkor lesz a megnyitó és a zászlófelvonás, délelőtt tíz órától délután hat óráig lesznek a XVIII. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny futamok a Finn, a Kalóz, a Laser és az Optimist futamok részére. Tíz órától négy óráig F5-M modellvitorlás Európa Kupa és Országos Bajnokság, illetve az Orfű Kupa szörfverseny. Fél öttől kezdőik a Fröccs túra, vagyis a kerékpáros teljesítménytúra a tó körül, majd hat órától bárki részt vehet a borkóstolón és a vacsorán, illetve hét órától tartják a „Baranya vitorlázásért” díjak átadását.

Az utolsó napon reggel nyolckor kezdődik a reggeli, amely kilenc óráig tart. Reggel kilenctől délután egy óráig az Emlékverseny Futamok kezdődnek, illetve az F5-M modellvitorlás Európa Kupa és Országos Bajnokság is ebben az időpontban fut majd. Kilenc órától délig az Orfű Kupa szörfverseny indulóinak szurkolhatunk. Tizennégy óra és tizennégy óra harminc perc között kerül sor a Finn, Kalóz, Laser és Optimist osztályok, szörf osztályok eredményhirdetésére és 14 óra harminc perckor vonják le a zászlót.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*