Hóesésben fut egy férfi és egy nő, csak a lábukat és a cipőjüket látjuk.

A Zúzmara elnevezésű félmaraton és futófesztivál január 17-én kerül megrendezésre. Az útvonalat a HUNGEXPO G pavilonjában és a Kincsem Park területén alakítják ki. Egy kör egy hétkilométeres szakaszt foglal magába, félmaraton esetén így három teljes kört kell teljesíteni. A futásnál figyelembe kell venni, hogy nemcsak aszfaltozott úton, hanem földes és füves területen is róni kell a kilométereket. Számítani kell arra, hogy egyes útszakaszok jegesek lesznek, csúszni fognak, illetve a hideg évszak miatt a megfelelő öltözékről is gondoskodni szükséges. A szervezők vizet, izotóniás italt, banánt és szőlőcukrot biztosítanak a futók részére minden körön, vagyis a célban, minden megkezdett kör esetén.

A félmaratoni távfutásban csak olyan személyek vehetnek részt, akik betöltötték a tizenkettedik életévüket, a többi táv esetében nem szabnak meg korhatárt. A versenyre személyesen és az interneten keresztül is lehet nevezni. Az interneten január 13-án éjfélig, míg személyesen akár az információs sátorban, akár előzetesen is lehet jelentkezni január tizenegyedike és tizennegyedike között. A versenyre nevezési díjat szükséges befizetni.

A versenyzőknek bizonyos szabályokat be kell tartaniuk. Mindenkinek el kell fogadnia a versenykiírásban foglaltakat. Időbüntetéssel sújtják azokat, akik a rajtszámukat összehajtják vagy letakarják. A kizárást is kilátásba helyezik azoknak például, akik a chipet nem megfelelően használják, vagy a nevezési lapon nem valós adatokat adtak meg, vagy aki nem teljesíti a kiírt távot. Kerekesszékkel közlekedők is részt vehetnek a versenyen, de mielőtt jelentkeznének, előzetes egyeztetés szükséges, hiszen a terepviszonyok nem biztos, hogy megfelelők lesznek számukra.

A versenyen egyéb szabályokat is kötelező betartani. Tilos futás közben zenét hallgatni, nem megengedett kutyával, rajtszám nélkül futni, vagy görkorcsolyát, kerékpárt használni, de még kerékpáros kísérő sem vehet részt a versenyen.

A BSI bármikor lezárhatja a nevezést és a résztvevők számát is meghatározhatja. Mindezek mellett a szervezők bármilyen változást eszközölhetnek a programot, az útvonalat vagy az időpontot illetően. A Zúzmara Téli Félmaraton és Futófesztivál versenyközpontja, illetve kiszolgáló helyiségei – öltöző, WC és ruhatár – is a HUNGEXPO G pavilonjában kerülnek előreláthatólag kialakításra. A verseny alatt chipes nettó időmérés lesz. A megtett távok eredménylistáit folyamatosan frissítik és kifüggesztik a célba érkezést követően a www.futanet.hu honlapon. Ugyanitt lehet a versenyre is benevezni, ahol a nevezési díjakról is tájékozódhatsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*